Share |

Valaistu kuntorata ja kotawp_000156.jpg

Hiiroonkallion upeat maastot mahdollistavat luonnossa liikkumisen ja rauhoittumisen. Koululta lähtee vajaan viiden kilometrin valaistu kuntoreitti, joka on päällystetty kivituhkalla. Talvella reitti on hiihtäjien käytössä valaistuna latuna. Radalla riittää Pohjanmaan olosuhteisiin nähden mukavasti korkeuserojakin.

Reitin loppupäähän on rakennettu n. 300 metrin esteetön osuus suoraan Virtain maantieltä komealle kodalle. Hirsinen kota on rakennettu talkootyönä samoin kuin kodan upea sisustus tulisijoineen ja laattakivilattioineen. Kodan ovet ovat jatkuvasti avoinna ja käyttäjiltä toivotaan samanlaista käytöskulttuuria kuin Lapin autiotuvissa liikkuvilla on: jätä tila jälkeesi siistinä ja puukoppa täynnä puita..

Kuntoradan maasto ja etenkin kodan kallioperän historia on mielenkiintoinen, sillä maastossa voi nähdä kivenhakkaajien työn jäljet. Alueelta on louhittu kiviä eri tarpeisiin 1800 -luvulta aina 1940 -luvulle saakka. Kiviä on käytetty rakennusten kivijalkoihin, kellareihin, karjarakennuksiin ja siltoihin. Peräseinäjoen kirkon kivijalka on tästä kalliosta lähtöisin.

Toisena parkkialueena voidaan pitää nuorisoseurantalo Sampolaa. Sampolasta tulee reitin alkupäähän 560 metriä.

Kodalla on inva-WC.

Kuntoreitti ja kota sopivat erinomaisesti esim. TYHY-tapahtumapaikaksi. Tarjoilusta lähempiä tietoja antaa ravintolavastaava (ks. Info).

Kodan maastossa on piilotettuna geokätkö.

Kodan omistaa Kihniänkylän nuorisoseura, joka vastaa myös kodan kunnossapidosta. Alueella on kameravalvonta.

Parkkipaikan koordinaatit N 62 29.346 E 23 06.173